P4

Platforma Personalizirane Prehrane Predškolaca

Znanstveno istraživanje (istraživačko-razvojni projekt) pod nazivom „Koncept personalizirane uravnotežene prehrane u dječjim vrtićima kroz istraživačko-razvojnu informatičku platformu“ (skraćeni naziv projekta – P4) imao je za cilj razvoj platforme za uravnoteženu prehranu u dječjim vrtićima na nacionalnoj razini, s posebnim naglaskom na alergije na hranu čija je pojavnost u značajnom porastu zadnjih godina. Također, cilj projekta bio je i izrada personalizirane i uravnotežene prehrane za djecu s posebnim potrebama i zahtjevima u prehrani i u svrhu promicanja jednakih mogućnosti za takvu djecu. Istraživanje se provelo u sklopu projekta financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Poziva Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (KK.01.1.1.07.0074).

Trajanje projekta: 3. mjesec 2021. do 12. mjesec 2023. godine.

Projekt se provodio u Dječjoj bolnici Srebrnjak, Zagreb i odabranim dječjim vrtićima 3 različite regije u Republici Hrvatskoj.

Primjenjujući koncept translacijske medicine i kombinirajući golemu ekspertizu u pedijatrijskoj alergologiji Dječja bolnica Srebrnjak kao Referentni centar za kliničku alergologiju u djece s dugogodišnjim iskustvom partnera u IT sektoru u zdravstvu (IN2 grupa) razvile su inovativnu platformu za uravnoteženu prehranu djece predškolske dobi u odgojnim ustanovama diljem RH.

S obzirom da je razina kvalitete IT rješenja morala pratiti i znanstvenu komponentu projekta, za IN2 ovo je bio jedan novi iskorak u ciklusu razvoju softvera, te ga smatramo ključnim u osvajanju tržišta idućih godina s obzirom da predstavlja kompetitivnu prednost u odnosu na druge proizvođače.

SLUŽBENA STRANICA PROJEKTA 

Više informacija: https://www.in2.eu/vijesti/

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, komercijalni gospodarski IT projekti, kao i projekti u područjima osiguranja i financija, koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana i gospodarskih subjekata, najveće su dostignuće IN2 grupe.