AI4HEALTH

Artifical Intelligence for Smart Healthcare and Medicine

(DIGITAL-2021-EDIH-01)

CILJ PROJEKTA
EDIH* AI4HEALTH.Cro će omogućiti ulaz inovacijama zasnovanim na naprednim tehnologijama iz područja umjetne inteligencije i računarstva visokih performansi u javno i privatno zdravstvo Hrvatske, kroz jačanje ekosustava za sveobuhvatno testiranje inovativnih AI tehnologija, i pozicionirati Hrvatsku među predvodnike AI transformacije zdravstvenih sustava u Europskoj uniji.

AKTIVNOSTI
EDIH AI4HEALTH.Cro i IN2 kao njegov član djelovat će kroz projektne aktivnosti kao jedinstvena platforma i one-stop-shop za jačanje digitalnog razvoja i razvoj digitalne zrelosti dionika lanaca vrijednosti u zdravstvu na nacionalnoj i europskoj razini. Projekt je osmišljen kako bi sustavno doprinosio i poticao razvoj digitalnih rješenja za pametno zdravstvo kroz pružanje sveobuhvatne podrške korisnicima u procesima testiranja prije ulaganja, stjecanju novih vještina i kompetencija, olakšavanje pristupa financiranju, jačanju njihove uloge u inovacijskom ekosustavu te umrežavanju i suradnji na europskoj razini.

IN2 grupa ima višegodišnju ekspertizu u području digitalizacije zdravstva, od mobilnog elektroničkog medicinskog kartona kojeg smo uveli gotovo prije deset godina, do mobilnog pristupa sustavu za sestre i liječnike. Raspolažemo velikom bazom korisnika u zdravstvu koji svakodnevno koriste naše sustave. U sklopu huba AI4Health.Cro imamo ulogu omogućiti komunikaciju s podacima koji su prikupljeni u bolničkim ustanovama, odnosno startupima omogućiti pristup standardiziranim i anonimiziranim podacima uz tehničku podršku i edukaciju.

Edukacija o trenutnim informacijskim sustavima, njihovoj strukturi, praksama korištenja od strane krajnjih korisnika u hrvatskom zdravstvenom sustavi kao i trenutnom načinu rada s podacima te njihovoj kvaliteti u zdravstvenim ustanovama ključna je za razvoj novih i inovativnih informatičkih rješenja.

PARTNERI
Institut Ruđer Bošković – nositelj projekta te 14 drugih inovativnih kompanija i organizacija

OČEKIVANI REZULTATI
Uspostaviti svojevrsni HUB za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu u kojem će se moći napraviti probir kandidata, kojima će se omogućiti da testiraju svoju tehnologiju prije većih ulaganja.

VRIJEDNOST PROJEKTA
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru DIGITAL-2021-EDIH-01 programa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.965.065,23 EUR.

VRIJEME PROVEDBE
od 1.1.2023. do 31.12.2025.

SLUŽBENA STRANICA PROJEKTA 

Više informacija: https://www.in2.eu/vijesti/

*EDIH – European Digital Innovation Hub

#AI4HealthCro #nextgenerationEU #digitaleurope

Više od 30 godina s vama

Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, komercijalni gospodarski IT projekti, kao i projekti u područjima osiguranja i financija, koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana i gospodarskih subjekata, najveće su dostignuće IN2 grupe.