11. 04. 2019.

IN2 pametna rješenja za pametne gradove

Predstavili smo IN2 rješenja za pametno upravljanje gradovima na petoj međunarodnoj konferenciji Smart cities.

Gradovi i gradska infrastruktura iznimno su kompleksni sustavi koji svakodnevno i učinkovito moraju odgovarati na mnogobrojne potrebe. Rješenja za pametne gradove uzimaju u obzir različite zahtjeve, ograničenja i izazove s kojima se pojedini gradovi suočavaju. Kako ih detektirati i savladati bila je tema pete međunarodne konferencije Smart Cities: Pametnim rješenjima do održivoga grada u organizaciji tjednika Lider, koja je okupila više od 300 sudionika.

IN2 i rješenja za pametne gradove predstavio je naš Igor Cerinski iz Javnog sektora. Tako su sudionici konferencije mogli saznati više o rješenju IN2Flow koje osigurava automatizirano i transparentno odvijanje natječaja, sustavu eUprave koji pokriva sve procese koji jedan pametni grad treba, IN2Water rješenju za praćenje gubitaka vode, ali i budućnosti ureda bez papira kroz rješenje koje omogućava povećanu efikasnost procesa. Najviše pažnje sudionika privukla je ipak Eko karta, naše rješenje za praćenje ključnih okolišnih parametara koje smo razvili za Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Konferencija je sudionicima ponudila i brojne druge sadržaje poput panela gradonačelnika u kojem su oni predstavljali vlastite izazove u organizaciji pametnog upravljanja, a veliki interes privukao je Herman van den Bosch, profesor na Otvorenom sveučilištu Nizozemske, koji je govorio o značajkama pametnih gradova.