IMPLEMENTACIJA STANDARDNIH POSLOVNIH RJEŠENJA

Uz razvoj rješenja prema zahtjevima korisnika i implementacije vlastitih proizvoda i rješenja, IN2 grupa nudi i implementaciju standardnih poslovnih rješenja drugih proizvođača (MS Dynamics, Oracle EBS, Hyperion). IN2 grupa ta rješenja integrira s drugim aplikacijama u korisnikovom okruženju i s drugim IN2 aplikacijama te ih prilagođava i nadograđuje prema poslovnim potrebama. Stručnjaci IN2 grupe vješti su u implementaciji brojnih tehnologija, no većina projekata u posljednjih desetak godina izvedena je na Oracle i Microsoft tehnologijama.

Oracle Hyperion EPM

Oracle Hyperion EPM skup je pojedinačnih proizvoda koji čine vodeće svjetsko rješenje za upravljanje poslovnim rezultatima. Obuhvaća modeliranje, planiranje, praćenje rezultata, analizu, izvještavanje i budžetiranje. Sastoji se od rješenja Oracle Hyperion Planning, Oracle Hyperion Financial Management, Oracle Hyperion Profitability and Cost Management i povezanih proizvoda kao što su Oracle Essbase, Oracle Hyperion Data Relationship Management. IN2 grupa ima visoko-razvijenu Oracle Hyperion specijalizaciju koja je rezultirala platinastim partnerskim statusom:Oracle Hyperion Planning – rješenje je za financijsko i operativno planiranje, budžetiranje i predviđanje. Korisnik aplikaciju upotrebljava putem internetskog preglednika ili MS Excella.


Oracle Hyperion Financial Management (HFM) – rješenje je za financijsku konsolidaciju izvještavanje i analizu. Podržava svjetske financijske standarde konsolidacije i izvještavanja kao što su GAAP i IFRS.


Oracle Hyperion Data Relationship Management – rješenje je za financijsko i analitičko upravljanje matičnim podacima (Master Data Management). Omogućava upravljanje strukturama podataka u velikim sustavima i organizacijama.


Oracle Hyperion Profitability and Cost Management – novi je sastavni dio Oracle Hyperion sustava. Služi za upravljanje radnim učinkom (performansama) i pruža djelotvoran uvid u troškove i izračun profitabilnosti. Pospješuje poslovanje otkrivajući nositelje troškova, prihoda te njihove alokacije. Rješenje je iznimno fleksibilno u izradi različitih modela izračuna profitabilnosti.


Essbase je multi-dimenzionalna (OLAP) baza podataka koju odlikuju brzi razvoj analitičkih i EPM aplikacija, modeliranje kompleksnih poslovnih scenarija te brzina u pretraživanju velikih količina podataka.


BI Foundation Suite - Oracle objedinjuje Performance Management i Business Intelligence u jednom rješenju – BI Foundation Suite. Riječ je o rješenju koje omogućava upravljanje strateškim, operativnim i financijskim procesima s jednog mjesta. IN2 grupa je uspješnim implementacijama stekla i status Oracle Business Intelligence Foundation.

Više detalja pogledajte u brošuri IN2 i Oracle


Oracle E-Business Suite (EBS)

Oracle E-Business Suite (EBS) je modularan paket poslovnih aplikacija namijenjenih raznim poslovnim područjima, od prodaje, usluga i marketinga, preko financija i upravljanja ljudskim potencijalima do lanca opskrbe i proizvodnje. Oracle EBS utemeljene je na troslojnoj arhitekturi s bazom podataka i aplikacijskim serverom, a korisnici sustavu pristupaju putem uobičajenih internetskih preglednika. Svi moduli Oracle EBS-a prevedeni su na jezike regije i prilagođeni zakonskim regulativama i lokalnim poslovnim praksama. Model rada IN2 grupe u području implementacije standardnih rješenja pretpostavlja funkciju arhitekta rješenja – stručnjaka iz tvrtke koji dobro poznaje samo rješenje i poslovno-tehnološku situaciju kod korisnika. To osigurava kvalitetnu i brzu izvedbu projekta.Na temelju uspješno izvedenih implementacija EBS-a u Hrvatskoj i regiji te propisanog broja certificiranih konzultanata, IN2 grupa je tijekom proteklog desetljeća stekla niz specijalizacija za Oracle E-Business Suite.

Više detalja pogledajte u brošuri IN2 i Oracle

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM je rješenje orijentirano na osnovne CRM aktivnosti u prodaji, marketingu i web uslugama. Ta snažna platforma je poznata i pod nazivom xRM, jer korisniku omogućava uporabu posebno izgrađenih i povezanih modula temeljenih na .NET programskom okviru. Posljednja inačica Dynamics CRM-a podržava i računarstvo u oblaku, čime se izbjegavaju infrastrukturni troškovi uspostave sustava i održavanja korisnikove računalne opreme.

IN2 grupa implementirala je Microsoft Dynamics CRM u mnoštvu projekata. Primjerice, na toj platformi postavljen je Sustav za praćenje provođenja naplata potraživanja u Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje i Informacijski sustav provedbe prodajnih planova u sektoru hotelijerstva te drugi posebno razvijeni sustavi za upravljanje raznim poslovnim procesima u informatičkim djelatnostima.

Drugi vrijedan proizvod Dynamics obitelji koje implementira IN2 grupa kompleksan je ERP sustav AX-Axapta. Aktivnosti koje je IN2 grupa uspješno odradila na tom polju uključuju lokalizaciju AX-a za hrvatsko tržište te razvoj prilagodbi za potrebe javnog sektora i sektora zdravstva. IN2 grupa je danas Microsoft partner za Dynamics CRM i AX platforme.

Više detalja pogledajte u brošuri CMS for the insurance industry

Microsoft Dynamics AX

Microsoft Dynamics AX je ERP rješenje namijenjeno srednjim i većim tvrtkama koje posluju na više lokacija, u više djelatnosti i u više zemalja, a imaju potrebu za centraliziranim upravljanjem poslovnim procesima i resursima. Jednostavno se prilagođava informacijskim sustavima kod korisnika i lako se proširuje na poslovne procese tvrtki iz različitih industrijskih područja: veleprodaje-distribucije, uslužnih djelatnosti (profesionalne usluge, arhitektura, inženjering i izgradnja, mediji i zabava), javnog sektora, proizvodnje te maloprodaje. Microsoft Dynamics AX prilagođen je lokalnom financijsko-računovodstvenom zakonodavstvu i poslovnim praksama u više od 36 zemalja i preveden na više od 42 jezika.

Dodatna prednost Microsoft Dynamicsa je rad u poznatom sučelju, pa ne treba puno vremena za svladavanje funkcija. Ugrađeni moduli za poslovno obavješćivanje i alati za izradu izvještaja poboljšavaju analizu podataka. Rješenje je servisno orijentirano i čvrsto integrirano s drugim Microsoftovim tehnologijama, a u novijim inačicama omogućuje i poslovanje u oblaku – dakle, putem Interneta. U tom modelu uporabe korisnik može svoj ERP sustav držati online kod partnera – implementatora Microsoft Dynamicsa. Sam određuje količinu i vrstu funkcionalnosti koje će koristiti putem Interneta ili Intraneta. IN2 grupa pruža pristup poslovnim aplikacijama Microsoft Dynamicsa i u formi mjesečne ili godišnje pretplate čime korisniku znatno smanjuje troškove uvođenja i održavanja ERP rješenja.

IN2 grupa nadograđuje standardni Microsoft Dynamics AX ERP rješenjima koja su posebno prilagođena potrebama klijenata poput velikih hrvatskih bolnica u sektoru zdravstva, ili pak klijentima u javnom sektoru i gospodarstvu. Detaljnije pročitajte u Studijama slučaja: Digitalizacija poslovanja Istarske županije Integracija i unaprjeđenja aplikacija i migracija na MD AX

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV je ERP namijenjen manjim i srednjim poduzećima kojeg odlikuje jednostavnost upravljanja procesima proizvodnje, lanca nabave, široke mogućnosti poslovnog izvještavanja, upravljanje prodajom, marketingom te napredne funkcionalnosti u poslovnom planiranju. Tehnološka kompatibilnost, prirodna povezanost i velika sličnost s drugim Microsoft alatima, poput Officea (Outlooka, Worda, Excela) značajno smanjuju vrijeme edukacije i čine ga prihvatljivijim korisnicima.

Recentni projekti u kojima je IN2 implementirao MS Dynamics NAV-a su:

 • Tvrtka Galeb (proizvodnja i prodaja tekstilne trikotaže) - Dynamics NAV nadograđen je novim funkcionalnostima u upravljanju proizvodnjom, automatizirano su proizvodni procesi primjenom mobilne tehnologije (tableta) čime se Galeb približio „IoT – Internet of Things“ konceptu proizvodnje.
 • GOLD partner (proizvodnja i prodaja zlata i srebra) - razvoj add-on funkcionalnosti; razvijen je novi modul za upravljanje otkupom zlata i integriran s Dynamics NAV-om.

Microsoft BizTalk Server

Microsoft BizTalk Server je rješenje koje služi za povezivanje raznorodnih platformi, aplikacijskih sustava, protokola i formata podataka u jedinstvenu cjelinu. Dva su scenarija njegove primjene: povezivanje aplikacija i povezivanje poslovnih procesa.

U scenariju u kojem služi za povezivanje aplikacija (application-to-application) BizTalk omogućuje tvrtkama međusobnu integraciju različitih aplikativnih platformi, sustava i rješenja. Primjer takve integracije je razmjena pojedinačnih slogova podataka kroz različite elemente sustava zbog potrebe da se isti podaci (npr. podaci o kupcu) prate unutar nekoliko različitih aplikacija i podsustava.

U scenariju u kojem služi za povezivanje poslovnih procesa (bussiness-to-bussiness), BizTalk omogućuje tvrtkama integraciju i upravljanje poslovnim procesima koji prelaze granice jedne organizacije, a samim time (i vrlo često) i granice različitih informacijskih sustava. Primjer takve integracije je razmjena različitih poslovnih dokumenata (kao što su narudžbenice, otpremnice i računi) između različitih aplikacija i različitih informacijskih sustava.

Oracle Hyperion EPM skup je pojedinačnih proizvoda koji čine vodeće svjetsko rješenje za upravljanje poslovnim rezultatima. Obuhvaća modeliranje, planiranje, praćenje rezultata, analizu, izvještavanje i budžetiranje. Sastoji se od rješenja Oracle Hyperion Planning, Oracle Hyperion Financial Management, Oracle Hyperion Profitability and Cost Management i povezanih proizvoda kao što su Oracle Essbase, Oracle Hyperion Data Relationship Management. IN2 grupa ima visoko-razvijenu Oracle Hyperion specijalizaciju koja je rezultirala platinastim partnerskim statusom:Oracle Hyperion Planning – rješenje je za financijsko i operativno planiranje, budžetiranje i predviđanje. Korisnik aplikaciju upotrebljava putem internetskog preglednika ili MS Excella.


Oracle Hyperion Financial Management (HFM) – rješenje je za financijsku konsolidaciju izvještavanje i analizu. Podržava svjetske financijske standarde konsolidacije i izvještavanja kao što su GAAP i IFRS.


Oracle Hyperion Data Relationship Management – rješenje je za financijsko i analitičko upravljanje matičnim podacima (Master Data Management). Omogućava upravljanje strukturama podataka u velikim sustavima i organizacijama.


Oracle Hyperion Profitability and Cost Management – novi je sastavni dio Oracle Hyperion sustava. Služi za upravljanje radnim učinkom (performansama) i pruža djelotvoran uvid u troškove i izračun profitabilnosti. Pospješuje poslovanje otkrivajući nositelje troškova, prihoda te njihove alokacije. Rješenje je iznimno fleksibilno u izradi različitih modela izračuna profitabilnosti.


Essbase je multi-dimenzionalna (OLAP) baza podataka koju odlikuju brzi razvoj analitičkih i EPM aplikacija, modeliranje kompleksnih poslovnih scenarija te brzina u pretraživanju velikih količina podataka.


BI Foundation Suite - Oracle objedinjuje Performance Management i Business Intelligence u jednom rješenju – BI Foundation Suite. Riječ je o rješenju koje omogućava upravljanje strateškim, operativnim i financijskim procesima s jednog mjesta. IN2 grupa je uspješnim implementacijama stekla i status Oracle Business Intelligence Foundation.

Više detalja pogledajte u brošuri IN2 i Oracle


Oracle E-Business Suite (EBS) je modularan paket poslovnih aplikacija namijenjenih raznim poslovnim područjima, od prodaje, usluga i marketinga, preko financija i upravljanja ljudskim potencijalima do lanca opskrbe i proizvodnje. Oracle EBS utemeljene je na troslojnoj arhitekturi s bazom podataka i aplikacijskim serverom, a korisnici sustavu pristupaju putem uobičajenih internetskih preglednika. Svi moduli Oracle EBS-a prevedeni su na jezike regije i prilagođeni zakonskim regulativama i lokalnim poslovnim praksama. Model rada IN2 grupe u području implementacije standardnih rješenja pretpostavlja funkciju arhitekta rješenja – stručnjaka iz tvrtke koji dobro poznaje samo rješenje i poslovno-tehnološku situaciju kod korisnika. To osigurava kvalitetnu i brzu izvedbu projekta.Na temelju uspješno izvedenih implementacija EBS-a u Hrvatskoj i regiji te propisanog broja certificiranih konzultanata, IN2 grupa je tijekom proteklog desetljeća stekla niz specijalizacija za Oracle E-Business Suite.

Više detalja pogledajte u brošuri IN2 i Oracle

Microsoft Dynamics CRM je rješenje orijentirano na osnovne CRM aktivnosti u prodaji, marketingu i web uslugama. Ta snažna platforma je poznata i pod nazivom xRM, jer korisniku omogućava uporabu posebno izgrađenih i povezanih modula temeljenih na .NET programskom okviru. Posljednja inačica Dynamics CRM-a podržava i računarstvo u oblaku, čime se izbjegavaju infrastrukturni troškovi uspostave sustava i održavanja korisnikove računalne opreme.

IN2 grupa implementirala je Microsoft Dynamics CRM u mnoštvu projekata. Primjerice, na toj platformi postavljen je Sustav za praćenje provođenja naplata potraživanja u Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje i Informacijski sustav provedbe prodajnih planova u sektoru hotelijerstva te drugi posebno razvijeni sustavi za upravljanje raznim poslovnim procesima u informatičkim djelatnostima.

Drugi vrijedan proizvod Dynamics obitelji koje implementira IN2 grupa kompleksan je ERP sustav AX-Axapta. Aktivnosti koje je IN2 grupa uspješno odradila na tom polju uključuju lokalizaciju AX-a za hrvatsko tržište te razvoj prilagodbi za potrebe javnog sektora i sektora zdravstva. IN2 grupa je danas Microsoft partner za Dynamics CRM i AX platforme.

Više detalja pogledajte u brošuri CMS for the insurance industry

Microsoft Dynamics AX je ERP rješenje namijenjeno srednjim i većim tvrtkama koje posluju na više lokacija, u više djelatnosti i u više zemalja, a imaju potrebu za centraliziranim upravljanjem poslovnim procesima i resursima. Jednostavno se prilagođava informacijskim sustavima kod korisnika i lako se proširuje na poslovne procese tvrtki iz različitih industrijskih područja: veleprodaje-distribucije, uslužnih djelatnosti (profesionalne usluge, arhitektura, inženjering i izgradnja, mediji i zabava), javnog sektora, proizvodnje te maloprodaje. Microsoft Dynamics AX prilagođen je lokalnom financijsko-računovodstvenom zakonodavstvu i poslovnim praksama u više od 36 zemalja i preveden na više od 42 jezika.

Dodatna prednost Microsoft Dynamicsa je rad u poznatom sučelju, pa ne treba puno vremena za svladavanje funkcija. Ugrađeni moduli za poslovno obavješćivanje i alati za izradu izvještaja poboljšavaju analizu podataka. Rješenje je servisno orijentirano i čvrsto integrirano s drugim Microsoftovim tehnologijama, a u novijim inačicama omogućuje i poslovanje u oblaku – dakle, putem Interneta. U tom modelu uporabe korisnik može svoj ERP sustav držati online kod partnera – implementatora Microsoft Dynamicsa. Sam određuje količinu i vrstu funkcionalnosti koje će koristiti putem Interneta ili Intraneta. IN2 grupa pruža pristup poslovnim aplikacijama Microsoft Dynamicsa i u formi mjesečne ili godišnje pretplate čime korisniku znatno smanjuje troškove uvođenja i održavanja ERP rješenja.

IN2 grupa nadograđuje standardni Microsoft Dynamics AX ERP rješenjima koja su posebno prilagođena potrebama klijenata poput velikih hrvatskih bolnica u sektoru zdravstva, ili pak klijentima u javnom sektoru i gospodarstvu. Detaljnije pročitajte u Studijama slučaja: Digitalizacija poslovanja Istarske županije Integracija i unaprjeđenja aplikacija i migracija na MD AX

Microsoft Dynamics NAV je ERP namijenjen manjim i srednjim poduzećima kojeg odlikuje jednostavnost upravljanja procesima proizvodnje, lanca nabave, široke mogućnosti poslovnog izvještavanja, upravljanje prodajom, marketingom te napredne funkcionalnosti u poslovnom planiranju. Tehnološka kompatibilnost, prirodna povezanost i velika sličnost s drugim Microsoft alatima, poput Officea (Outlooka, Worda, Excela) značajno smanjuju vrijeme edukacije i čine ga prihvatljivijim korisnicima.

Recentni projekti u kojima je IN2 implementirao MS Dynamics NAV-a su:

 • Tvrtka Galeb (proizvodnja i prodaja tekstilne trikotaže) - Dynamics NAV nadograđen je novim funkcionalnostima u upravljanju proizvodnjom, automatizirano su proizvodni procesi primjenom mobilne tehnologije (tableta) čime se Galeb približio „IoT – Internet of Things“ konceptu proizvodnje.
 • GOLD partner (proizvodnja i prodaja zlata i srebra) - razvoj add-on funkcionalnosti; razvijen je novi modul za upravljanje otkupom zlata i integriran s Dynamics NAV-om.

Microsoft BizTalk Server je rješenje koje služi za povezivanje raznorodnih platformi, aplikacijskih sustava, protokola i formata podataka u jedinstvenu cjelinu. Dva su scenarija njegove primjene: povezivanje aplikacija i povezivanje poslovnih procesa.

U scenariju u kojem služi za povezivanje aplikacija (application-to-application) BizTalk omogućuje tvrtkama međusobnu integraciju različitih aplikativnih platformi, sustava i rješenja. Primjer takve integracije je razmjena pojedinačnih slogova podataka kroz različite elemente sustava zbog potrebe da se isti podaci (npr. podaci o kupcu) prate unutar nekoliko različitih aplikacija i podsustava.

U scenariju u kojem služi za povezivanje poslovnih procesa (bussiness-to-bussiness), BizTalk omogućuje tvrtkama integraciju i upravljanje poslovnim procesima koji prelaze granice jedne organizacije, a samim time (i vrlo često) i granice različitih informacijskih sustava. Primjer takve integracije je razmjena različitih poslovnih dokumenata (kao što su narudžbenice, otpremnice i računi) između različitih aplikacija i različitih informacijskih sustava.

Izdvojene reference

Hrvatski Telekom
Zatvori
 • TRGO - rješenje za maloprodaju
 • CCS - Commision Calculating System, aplikacija za upravljanje mrežom partnera
 • CMIS - Sustav za podršku planiranju, analizi i izvještavanju (EPM)
 • IN2*ERP - poslovni informacijski sustav za podršku poslovanju
 • Oracle Hyperion EPM
Telekom Srbija
Zatvori
 • Implementacija Hyperion Planning i Hyperion Financial Management
Asco Joucomatic
Zatvori
 • Implementacija Oracle EBS
Dalekovod
Zatvori
 • INplaće2 - kadrovska evidencija i obračun plaća
 • Implementacija Oracle EBS
Hrvatska lutrija
Zatvori

 • INoffice2 - aplikacijski sustav za podršku uredskog poslovanja
 • INplaće2 - kadrovska evidencija i obračun plaća
 • Implementacija Oracle EBS

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
Zatvori
 • INplaće2 - kadrovska evidencija i obračun plaća
 • Implementacija Oracle EBS - R12 Financije
 • Implementacija Oracle EBS - HR
Plinacro
Zatvori
 • Sustav za podršku planiranja, analize i izvještavanja (EPM)
 • INplaće2 - kadrovska evidencija i obračun plaća
 • Implementacija Oracle EBS - Logistika, Projekti, Financije
 • Sustav skladišta podataka i poslovne inteligencije
Vodovod i kanalizacija Split
Zatvori
 • Implementacija Oracle EBS - Logistika
 • Implementacija Oracle EBS - Projekti
 • Implementacija Oracle EBS - Financije
Narodna banka Srbije
Zatvori
 • Implementacija Oracle EBS - R12 Financije
 • Implementacija Oracle EBS - Financije
Hypo Leasing Kroatien
Zatvori
 • Implementacija Oracle EBS - Financije
 • Sustav skladišta podataka i poslovne inteligencije
Bekament
Zatvori

 • Microsoft Dynamics AX– implementacija Microsoft Dynamics AX-a i nadogradnja s jednom mobilnom i tri specijalizirane IN2 aplikacije. To su aplikacije za mobilno upravljanje zalihama u skladištu, obračun zarade i drugih primanja, upravljanje sektorom prijevoza i distribucije robe i usluga te evidentiranje putnih naloga u zemlji i inozemstvu.

Galeb
Zatvori

 • Microsoft Dynamics NAV– implementacija Dynamics NAV-a i nadogradnja s novim funkcionalnostima; automatizacija proizvodnje uvođenjem mobilne tehnologije („Internet of Things“ koncept proizvodnje) te unaprjeđenje maloprodajnog lanca.

GOLD partner
Zatvori

 • GOLD partner – implementacija MS Dynamics NAV-a. NAV je nadograđen modulom Otkup zlata, a unapređenja su postignuta i upravljanjem proizvodnjom nakita, matičnim podacima i poslovnom izvještavanju (uveden je Tableau BI sustav).

INA
Zatvori
 • Implementacija Microsoft BizTalk servera u cilju elektronske razmjene podataka s dobavljačima u retailu. Uvođenje eRačuna, eArhive i elektroničkog urudžbenog zapisnika.
Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.